woensdag 30 juli 2014

Columns over de tour de France (8/10)

Etappe 15: Het verlies van Bauer
50 meter. 0.05 km. Zoveel was de etappe te lang voor avonturier Jack Bauer, die al bijna vijf uur op kop reed met Elmiger, die al op 500 meter zag dat het niet lukte. Bauer niet, hij keek niet achterom, nog een keer alles eruitpersen, en hij won de etappe. Dacht hij. Hij zag de andere vlak voor de streep voorbijschieten en besefte dat het was mislukt, geen etappe overwinning. Hij ging na de etappe op een stoeprandje zitten, handen op zijn hoofd, hij kon het niet geloven, verliezen is altijd erg maar zo verliezen is tien keer zo erg. Jack Bauer, de hele dag op kop voor een tiende plaats, het was helaas niet hoger...

Etappe 17: Majka vs Rodriguez
Voor de etappe was het een punt verschil tussen de twee in het voordeel van Majka. En vandaag zou waarschijnlijk beslist worden wie van de twee ging winnen. Mooie strijd want de bolletjestrui kreeg altijd minder aandacht dan de rest maar dat is veranderd, er is nu een man tegen man strijd. De eerste klim van  de etappe, een sprint nog zonder Majka en Rodriguez pakt tien punten, hij staat weer eerste. De tweede klim zat Majka inmiddels ook vooraan, maar beiden niet ver genoeg waardoor er maar 2 punten verschil was op die berg tussen die twee, in het voordeel van Rodriguez. De een na laatste klim, weer een sprint, nu tussen die twee en wordt gewonnen door Rodriguez en Majka werd tweede. Er ontstaat nu toch wel een gaatje tussen die twee en Majka moet nog met iets goeds komen om dat verschil goed te maken. En hij doet dat, namelijk de slotklim gewoon winnen en 50 punten pakken. Rodriguez is afgeschreven met nog maar een paar etappes te gaan en met nog een goede Majka. De enige die Majka nog in de weg zou staan is Nibali, maar ook die komt punten te kort. Majka vs Rodriguez, Majka wint!

Etappe 19: Teamspirit
Garmin-Sharp, de onthoofde ploeg na het weggaan van Talansky. Maar toch blijft er een doel, nog één etappe winnen, maakt niet uit met wie, als het er maar eentje is. Vandaag was er die etappe, door mooi afgesproken werk en iedereen hield eraan, Slagter in de kopgroep, Navardauskas springt er naartoe en erover en Navardauskas wint solo. Prachtig teamwork! Na afloop moest Slagter zelfs een traantje laten, zo emotioneel was het. Het is in ieder geval duidelijk, niet alleen Navardauskas heeft gewonnen, heel Garmin-Sharp heeft deze etappe gewonnen!

 

Over mij

Yannick Lammers
16 jaar

Neem contact met ons op

Email: yannicklammers@gmail.com

Ons team