dinsdag 26 mei 2015

Hét Tijdritklassement: De uitleg en tussenstand

Er komt iets nieuws op deze site, namelijk hét tijdritklassement. Het klassement is redelijk simpel, bij elke tijdrit (en proloog) zijn er punten te verdienen en wie er aan het eind de meeste punten heeft, is de winnaar van het klassement! Hier onder is te zien hoe de puntentelling werkt:
WK Tijdrijden: 30,29,28,27 enz
De drie grote ronden: 25,24,23,22 enz
Overige Worldtour koersen: 20,19,18,17 enz
2.HC wedstrijden: 10,9,8,7 enz.

Feitjes van het tijdrijden
Voor de eerste tussenstand komen er wat feitjes over tijdrijden. De renner met de meeste wereldkampioenschappen wielrennen is de Zwitser Fabian Cancellara (4). Hij wordt nauw gevolgd door Tony Martin (3) en Michael Rogers (ook 3). Sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap wielrennen is er nog geen enkele Nederlander in geslaagd met de hoofdprijs naar huis te gaan. Wel hebben twee Nederlanders een bronzen plak weten te veroveren (Stef Clement in 2007 en Tom Dumoulin in 2014). Hieronder enkele foto's van (ex-)coureurs die het vak tijdrijden meer dan goed beheren:

Jacques Anquetil

Miguel Indurain

Chris Boardman

Tony Martin

Fabian Cancellara

De tussenstand
Eindelijk komt nu de eerste tussenstand van hét tijdritklassement! De eerste leider is de Duitser Tony Martin. Hij was de sterkste in Romandië en in Parijs-Nice behaalde hij twee ereplaatsen. De nummer twee is Michal Kwiatkowski, hij won de proloog in Parijs-Nice en de afsluitende tijdrit was hij ook erg sterk. Hij pikte ook wat puntjes op in Ronde van het Baskenland. De top drie wordt afgesloten door de Wit-Rus Vasil Kiryienka. Hij won ietwat verrassend de tijdrit in de Giro, nadat hij al derde was geworden in de Tirreno-Adriatico. De beste Nederlander is Tom Dumoulin, hij staat op een veertiende plaats met 32 punten.

Hét tijdritklassement 2015(tot en met de Giro D'Italia): 
1. Tony Martin 65 pt.
2. Michal Kwiatkowski 47 pt,
3. Vasil Kiryienka 43 pt.
4. Luis Leon Sanchez 41 pt.
5. Jonathan Castroviejo 41 pt,
6. Ion Izaguirre 40 pt.
7. Adriano Malori 39 pt.
8. Fabian Cancellara 39 pt.
9. Rohan Dennis 38 pt,
10. Simon Spilak 38 pt.
14. Tom Dumoulin 32 pt.

 

Over mij

Yannick Lammers
16 jaar

Neem contact met ons op

Email: yannicklammers@gmail.com

Ons team