maandag 2 februari 2015

Challenge Mallorca: Vier wedstrijden, drie winnaars!

Natuurlijk was er ook dit jaar weer een Challenge Mallorca. De Challenge Mallorca is een serie van vier losse wedstrijden op het Spaanse eiland Mallorca. De vier wedstrijden zijn afgelopen dagen verreden en hier komt een samenvatting van alle vier de wedstrijden.

Wedstrijd 1: Trofeo Santanyi: Sprintszege voor Matteo Pelucchi
De eerste wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een sprint waar Pelucchi (IAM Cycling) de sterkste bleek te zijn. Op het heuvelachtige parcours demarreerde al vroeg twee man, Alex Kirsch en Damian Garcia. Die twee kregen uiteindelijk elf minuten voorsprong, die voorsprong werd echter weer snel teruggebracht door sprintersploegen zoals Lotto-Soudal en Cofidis. Tenslotte probeerde Kirsch er nog alleen vandoor te gaan maar ook dat was niet gelukt. Dus er kwam een eindsprint waar Matteo Pelucchi de snelste bleek te zijn. De Nederlanders Danny van Poppel en Raymond Kreder werden knap vijfde en zesde, een mooi begin voor Team Roompot!

Uitslag Trofeo Santanyi:
1. Matteo Pelucchi +0
2. Elia Viviani
3. José Joaquin Rojas
4. Nacer Bouhanni
5. Danny van Poppel
6. Raymond Kreder
7. Ben Swift
8. André Greipel
9. Bryan Coquard
10. Sam Bennett

Wedstrijd 2: Trofeo Andratx-Mirador d'Es Colomer: Stephen Cummings wint gelijk voor zijn nieuwe ploeg
De tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca eindigde bergop, waar Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) de sterkste bleek te zijn. Maar eerst was er wederom een kopgroep van tien man, waaronder de Nederlanders Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) en Huub Duyn (Team Roompot). Van die kopgroep bleven drie man over, Johann van Zyl (MTN-Qhubeka), Dylan van Baarle en José Goncalves (Caja-Rural). Johann van Zyl demarreerde uiteindelijk om solo over te streep te komen maar op twee kilometer werd hij alsnog ingerekend. Op een kilometer van de meet plaatste Stephen Cummings een demarrage die goed genoeg bleek te zijn voor de overwinning. De Nederlander Bauke Mollema eindigde nog als vierde.

Uitslag Trofeo Andratx-Mirador d'Es Colomer
1. Stephen Cummins
2. Alejandro Valverde +0
3. Davide Formolo +6
4. Bauke Mollema
5. Leopold König
6. Benat Intxausti +13
7. Kanstantsin Siutsou +15
8. Giovanni Visconti
9. Ian Boswell
10. Tim Wellens

 

Over mij

Yannick Lammers
16 jaar

Neem contact met ons op

Email: yannicklammers@gmail.com

Ons team