dinsdag 14 oktober 2014

Nederlander van het seizoen 2014 (deel 3)

Vandaag zijn er nog vijf Nederlanders overgebleven, morgen wordt de volgorde bekend gemaakt maar hier alvast een korte samenvatting van elke renner:
Bauke Mollema (Belkin Pro Cycling Team, 27 jaar)
Ook al viel de kopman van Belkin volgens sommigen tegen, toch staat hij hier met de laatste vijf. Dat komt vooral door zijn tiende plaats in de Tour de France, maar ook derde worden in de ronde van Zwitsterland en niet te vergeten de zevende plaats in de Amstel Gold Race en vierde in de Waalse Pijl. Dit lijkt mij reden genoeg om hem te selecteren.
Laurens Ten Dam (Belkin Pro Cycling Team, 33 jaar)
Deze oude, maar zeker niet de slechtste, knecht van Belkin heeft dit jaar weer eens bewezen dat hij eigenlijk veel meer is dan een knecht. Hij finishte namelijk boven de kopman Mollema in de Tour de France op de negende plek. Vorig jaar was hij al winnaar, wie weet dit jaar nog een keer!
Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team, 23 jaar)
Deze renner is nog maar 23 jaar oud en nu al zevende in de Giro D'italia, derde in Criterium du Dauphiné en veertiende in de Vuelta a Espana. Dit betekent natuurlijk dat dit een toptalent aan het worden is maar ook dat deze renner natuurlijk geselecteerd is voor beste Nederlander dit seizoen!
Tom Dumoulin (Giant-Shimano, 23 jaar)
Natuurlijk staat onze Tom Dumoulin bij de laatste vijf, een bronzen medaille op het WK TT, dat spreekt al voor zich lijkt mij! Maar dat niet alleen, ook de tweede plek in de tijdrit in de Tour de France en in de Eneco tour was hij zelfs sneller dan Fabian Cancellara! Maar tijdrijden is niet het enige wat Dumoulin kan, ook het heuvelwerk gaat het erg goed af, tweede in Quebec bijvoorbeeld!
Niki Terpstra (Omega-Pharma Quickstep, 30 jaar)
Last but not least! Zeker niet, want Terpstra heeft gewoon dé kasseienklassieker gewonnen! Maar ook reed hij erg goed in E3 Harelbeke en won hij Dwars door Vlaanderen.Ook won hij tour of Qatar en reed hij erg sterk in Omloop het Nieuwsblad! Kortom, een renner die zeker meedoet om de winst!



 

Over mij

Yannick Lammers
16 jaar

Neem contact met ons op

Email: yannicklammers@gmail.com

Ons team