vrijdag 6 juni 2014

voorbeschouwing Criterium du Dauphiné

Zondag acht juni begint deze voorbereiding op de tour en ik blik alvast vooruit op het parcours én op de favorieten voor de eindzege!

Het Parcours:
Profile
Etappe 1:
 Deze Dauphiné begint zoals gewoonlijk met een proloog, officieel is hij te lang (langer dan 8 kilometer is een tijdrit) maar toch noem ik het een proloog omdat het de eerste etappe is. Deze proloog kan een prooi zijn voor Sylvain Chavanel of misschien al een van de klassementsmannen. Met een beetje geluk kan Lars Boom ook nog een mooie tijd neerzetten!
Profile
Etappe 2: 
Etappe twee kan al gelijk beslissend zijn voor de klassementsmannen want hier kan tijd gewonnen worden maar ook veel tijd verloren als je nog niet goed bent. Deze etappe is ook interresant omdat we eindelijk een bergetappe gaan zien waar de grote drie voor de tour, Froome, Contador en Nibali, alvast tegen elkaar kunnen strijden. Ook Van Garderen, König en misschien Kelderman kunnen hier laten zien wat ze in huis hebben, ook gaan we zien hoe goed Porte zal zijn. Kortom, een etappe die je moet zien!
Profile
Etappe 3: 
Deze etappe is misschien eentje voor de sprinters met inhoud maar de kans is ook groot dat deze etappe eentje wordt voor de vluchters, bijvoorbeeld Atapuma, Yates of Bakelants. Maar wordt het een sprint, dan is Démare hier de topfavoriet, maar ik denk eerder een sprint tussen mannen als Gerrans of misschien impey.
Profile
Etappe 4:
Deze etappe is te vergelijken met de vorige, alleen zal bij deze de laatste klim van tweede categorie de doorslag geven. Daarom verwacht ik hier ook geen sprint, eigenlijk hopen op een aanval van een klassementsman, bijvoorbeeld Nibali, die zo tijd kan pakken in de afdaling en ook in het klassement!
Profile
Etappe 5:
Weer een heuvelrit in deze Dauphiné, al is deze de minst erge denk ik, samen met etappe twee. Daarom verwacht ik hier weer een Simon Gerrans, of misschien Impey als hij de heuveltjes overleeft. De klassementsmannen houden het rustig vandaag denk ik aangezien er nog een lang vrij vlak stuk zit waar je dan natuurlijk veel energie verliest.
Profile
Etappe 6:
Dit wordt dan eindelijk de eerste zege van Démare lijkt mij aangezien er voor de rest weinig namen meedoen, alleen de mannen van Giant, die Arndt uit gaan spelen, en Orica met Impey. Maar als Démare in topvorm is wint hij zeker deze etappe!
Profile 
Etappe 7:
Dit is de tweede etappe met aankomst bergop en gelijk eentje waar het klassement door elkaar gehusseld kan worden. Dit is de zwaarste etappe vooral omdat er twee bergen van de hoogste categorie achter elkaar zitten. Kortom een etappe die zeer belangrijk is voor het klassement!
Profile
Etappe 8:
Deze laatste etappe zal nog voor kleine verschilletjes zorgen maar de top drie zal al wel bekend zijn. Deze etappe is er dan ook eentje waar misschien de vluchters wat kunnen of de klassementsmannen die al te veel tijd hebben verloren en niet meer gevaarlijk zijn.
De kanshebbers :
Algemeen klassement:
*****Froome, Contador
****Nibali
***Van Garderen, Porte, Van den Broeck
**Talansky, Kwiatkowski
*Kelderman, König

 

Over mij

Yannick Lammers
16 jaar

Neem contact met ons op

Email: yannicklammers@gmail.com

Ons team